ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС С АНАБОЛНИ СТЕРОИДИ (VITAMIN B-COMPLEX WITH ANABOLIC STEROIDS) | ATC A11ED Още за Витамин Б-комплекс с анаболни стероиди (Vitamin B-complex with anabolic steroids)

Витамин B комплекс, е лекарствено средство, което се употребява от хора при дефицит на витамин B. Медикаментозното средство се използва при доказан дефицит на витамини от групата B (B1, B2, B6). Витамин B комплекс не трябва да се приема от хора със свръхчувствителност към активната съставка или от такива с хипертония 2-ра и 3-та степен. Нежеланите лекарствени реакции, които могат да се наблюдават при употребата са реакции на свръхчувствителност, обрив, уртикария, едем. При предозиране може да се наблюдава умора, главоболие, тремор, страх, безсъние, херпес. Медикаментът е много важен за жизнената дейност на организма. Витамините от групата B участват в регулирането на голяма част от клетъчните процеси.
Анаболните стероиди са синтетични субстанции, които ускоряват увеличаването на скелетната мускулатура и развитието на мъжките полови белези. Те се използват при състояния като хипогонадизъм, което се характеризира с намалена продукция на тестостерон от тестисите, закъснял пубертет, импотентност. Анаболните стероиди се използват и от спортисти за подобряване на постиженията. Употребата им трябва да бъде ограничена, тъй като те са много опасни и имат множество тежки странични ефекти. Преди употребата им е необходима консултация с лекар.

Post Your Comment Here

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *