ПАРАБОЛАН (ТРЕНБОЛОН) – информация

Параболан (Parabolan) е име на анаболният стероид Тренболон (Trenbolone), известен още и като Трен. Препаратът притежава силно анаболно и андрогенно действие и е един от най-мощните анаболни стероиди приемани за увеличаване на мускулната маса и сила. Същевременно, при употребата му, вероятността от поява на странични ефекти е голяма. Параболан (Тренболон) е много гъвкаво съединение и добре се комбинира с други анаболи, затова той е силно ефективен както в цикъл за маса и обем, така и в период за релеф.

Parabolan е производно на Дека дураболин, и затова е със сходна структура, но въпреки това се различава по действие. Анаболният му рейтинг е 5 пъти по-висок от този на тестостерона, докато на деката е само 1/4. Параболан /тренболон/ действа много по-силно и агресивно от предшественика си. Повишава доста мускулната маса, а заради силните му андрогенни свойства, мускулите придобиват сух но напомпан вид. Макар че е високо андрогенен, структурата му не позволява преобразуването в естроген (ароматизиране), но trenbolon може да засили този ефект на другите анаболни стероиди с които е комбиниран.

Параболанът бързо повишава силовите постижения, но използван самостоятелно не покачва драстично теглото. С него може да се постигне невероятна твърдост и плътност на мускулите, която не може да стане с нито един друг анаболен стероид. Тренболон е много пластичен стероид, комбиниран с други препарати, може да бъде добавена солидно количество качествена мускулна маса и сила или пък да се извае една атлетична и релефна мускулатура. Резултатите може да бъдат различни в зависимост от стероидите с които е комбиниран, начина на хранене и тренировъчният режим на атлета.

Приеман с цел покачване на обема и силата Параболан се комбинира със силни анаболи като Тестостерон и метандиенон /метан/. При подобна комбинация тестостерона трябва да се дозира поне 2-а пъти повече от Трена, като цикълът не бива да е повече от 8 седмици. Не правете комбинация с Дека дураболин, понеже и двата стероида проявяват прогестогенна активност.

Професионалните културисти масово използват Параболан в стероидните цикли за релеф преди състезания. В тези периоди съединението се комбинира с анаболни стероиди които не ароматизират като: Винстрол, Анавар, Мастерон, Туринабол или Примоболан. Подобни комбинации, съчетани с добър фет бърнър и намален прием на калории е предпоставка за максимално дефинирана, плътна и набраздена на фибри мускулатура.

Параболан се намира на пазара в няколко инжекционни форми: тренболон хексахидробензилкарбонат, тренболон енантат и тренболон ацетат, като последната може да се намери и на таблетки. Разликата по между им е в продължителността на действие (полуживот).

Тренболон енантат (Trenabol) е известен като Параболан. Силен анаболен стероид за качване на мускулна маса и сила.Тренболон енантат

Полуживот: 10.5 дни

Време на засичане в тялото: 5 месеца

Параболан е анабол със силно действие. Parabolin /alpha pharma/ съдържа Тренболон който се инжектира през по-голям интервал време.Тренболон
хексахидробензилкарбонат

Полуживот: 7 дни

Време на засичане в тялото: 5 месеца

Добър параболан на ампули с активно вещество тренболон ацетат.

Тренболон ацетат

Полуживот: 3 дни

Време на засичане в тялото: 5 месеца

Качествен Параболан на таблетки.

Тренболон ацетат (таблетки)

Полуживот: 6-8 часа

Време на засичане в тялото: 5 седмици

Характеристики на Параболан (Тренболон)
Сила: ★★★★★ Маса: ★★★★★ Релеф: ★★★★★ Мощ на препарата: ★★★★★ Странични ефекти: ★★★★★ Цена: ★★★★★

Една оптимална доза Параболан, която би била сравнително безопасна, може да бъде: 50 до 100мг тренболон ацетат през ден – два. В случай че се приема тренболон енантат или хексахидробензилкарбонат, може да се инжектират по 300 мг седмично. Тези инжекционни форми са на маслена основа и се приемат чрез мускулна инжекция. Що се отнася до оралната форма, дозата може да варира от 50 до 100мг дневно. Жените трябва да внимават с този препарат защото вероятността от маскулинизация е твърде висока.

Примерен цикъл за маса с параболан: продължителност 12 седмици, като тренболон се приема само през първите 8 седмици по 300мг на седмица. Комбинира се с болденон, който се инжектира по 500мг седмично през целият период и Тестостерон енантат по 500мг, пак само за първите 8 седмици заедно с parabolan. Последните 4 седмици към болденона се добавя по 50мг винстрол /през ден ако се инжектира/. Цикъла предполага солидно покачване на чиста мускулна маса, без оводняване и високи силови постижения.

В края на цикъла с тренболон трябва да се направи след стероидна терапия (PCT), за възстановяване нивата на тестостерона, които се потискат от употребата на анаболни стероиди. Обикновено се приема Прегнил с Кломид /кломифен цитрат/, седмица след спиране на препаратите.

Като странични ефекти от приема на Параболан, може да се наблюдава:

– така наречената ‘Трен’ кашлица, причинена от освобождаването на липоксигеназа. Това води до спазъм в бронхите, който причинява кашлицата.

– Тренболон причинява силно агресивно поведение, заради високата си андрогенна активност.

– Смята се че съединението е токсично за бъбреците. Спортисти използвали медикамента за по-дълъг период споменават за болки в кръста и потъмняване на урината. Препоръчва се да се пие повече вода когато сте на Параболан.

– Подобно на всички високо андрогенни анаболни стероиди и с Тренболон е възможна поява на акне и мазна кожа. Повишаване на кръвното налягане, както и ускоряване на косопада при генетично предразположените индивиди

Post Your Comment Here

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *