ANDRIOL: безопасен тестостерон на хапчета

Andriol (Андриол) е уникална орална форма на тестостерон, разработен е от Organon. Той е единственият тестостерон на таблетки. За първи път информация за Andriol се появява в началото на 1980. В момента на пазара може да се намери като Virigen Testocaps. Това е препарат, който съдържа 40мг тестостерон ундеканоат в маслен разтвор (олеинова киселина), запечатан в капсула. Изваждайки теглото на естера, това се равнява на една доза от около 25 мг чист тестостерон.

Защо Андриол е безопасен?!

Дизайнът на този стероид е съвсем различен от този на повечето орални стероиди. Не само стероидите, но всички лекарства, които се приемат орално, обикновено влизат в кръвния поток, след като преминат през черния дроб. Когато анаболно съединение се приема през устата, без никаква защита на веществото, при преминаване през черния дроб, то се разрушава бързо. Този процес не оставя много от активното вещество на стероида, и на практика в кръвта попада минимално количество. Добавяне на метилова група (C-17 AA) към структурата на стероидите е един от начините да бъдат предпазени от този процес, в резултат на това, стресът върху дроба се увеличава. В някои случаи този стрес може да доведе до реалното увреждане на тъканите на черния дроб, така че дизайнерите на този стероид търсят друг начин за защита на тестостерон молекулата. Затова Andriol е разработен така, че да се усвоява през лимфната система. Това се получава в резултат на високата му мастна разтворимост, предизвикана от естера ундеканоааат. Заради абсорбирането му по този начин, Андриол се смята че е много благоприятен, тъй като заобикаля първоначалното разрушително преминаване през черния дроб. Това би трябвало да позволи на съединението да влиза в кръвния поток непокътнато, без необходимостта от тежки химични изменения. Естер прекъсва, след като попадне в циркулация,при което се получават свободно активен тестостерон. Андриол е тестостерон на хапчета, който е напълно безопасен за черния дроб заради естера ундеканат.

Ефективност на Андриол

Снимка на истински андриол (тестостерон ундеканоат) с търговско име Virigen Testocaps.

На теория Андриол изглежда идеалният орален тестостерон. Чист, безопасен и много по-добър от останалите орални тестостерон производни като твърдият Methyltestosterone. Но като всеки слабо токсичен анаболен препарат, така и Andriol не води до големи резултати. Бионаличността му не е толкова изразителна както при анаболите които са 17-алфа алкидни. Атлетите обикновено откриват, че с доза по-малка от 200мг на ден (5 капсули), обикновено не се наблюдава силен ефект. Когато дозата е по-висока се наблюдава лек до умерен мускулен растеж, но не и невероятен прираст на мускулна маса. За разлика от други силни анаболи, при които се наблюдава силен растеж и след спирането им има спад в мускулната маса. С андриол не се случва това, резултатите получени с него, колкото и да са малки, се запазват за дълго време. Като цяло, тези които имат опит със силни анаболи, ще бъдат разочаровани от резултатите с тестостерон ундеканоат.

Странични ефекти с Андриол

Andriol се понася много добре от организма. При него наравно със слабите резултати, липсват странични ефекти. Но при използване на високи дози може да се наблюдават някои от следните нежелани реакции:

 • стомашно-чревни разстройства, свързани със светли изпражнения и диария, потъмняване на урината, гадене
 • главоболие, безсъние, нервност, промени в настроението
 • продължителна болезнена ерекция, сексуална дисфункция, промени в сексуалното желание, промяна в качеството на сперматозоидите
 • задържане на течности в тъканите, обикновено като подуване на глезените, ходилата или долната част на краката

Тези симптоми обикновено изчезват, когато лечението се спре или се намали дозата.

Преди да използвате Andriol се уверете че не страдате от някое от следните заболявания:

 • сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане или проблеми с кръвоносните съдове
 • диабет или бъбречно заболяване
 • чернодробно заболяване
 • рак на гърдата, който се е разпространил в костите
 • епилепсия
 • мигрена, главоболие
 • психиатрично или емоционално заболяване
 • оплаквания от простатата, като например проблеми с уринирането
 • необичайни или алергични реакции към андрогени или анаболни стероиди
 • сънна апнея (временно спиране на дишането по време на сън), това може да се влоши, ако използвате тестостерон-съдържащи продукти.

Post Your Comment Here

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *